Čavušoglu: Turska će osigurati pet milijardi dolara kreditnih sredstava za obnovu Iraka

Čavušoglu je kazao da je to najveća suma koju je neka od učesnica konferencije u Kuvajtu obećala do njegovog napuštanja salona.

Čavušoglu: Turska će osigurati pet milijardi dolara kreditnih sredstava za obnovu Iraka

 Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio da će Turska za obnovu Iraka uz olakšice odobriti pet milijardi dolara kreditnih sredstava.

Čavušoglu učestvuje na Međunarodnoj konferenciji za obnovu Iraka koja se održava u Kuvajtu, a posredstvom društvene mreže Twitter saopštio je kako je u ime Turske učesnicima kazao da će Turska i dalje biti uz svoju iračku braću, komšije, prijatelje i poverljive partnere.

Čavušoglu je nedavno u obraćanju novinarima kazao da će učesnici konferencije u Kuvajtu dati obećanja za podršku procesima čišćenja terorista ISIS-a i obnove Iraka.

“Turska je od 2004. godine do sada za humanitarnu pomoć i razvoj Iraka izdvojila oko 500 miliona dolara. Uporedo je i naša TIKA realizirala niz projekata. Naše firme su realizovale projekte ukupne vrednosti od 25 milijardi dolara. Za predstojeću fazu osiguraćemo pet milijardi dolara za investicije posredstvom naših firmi. Na isti način ćemo osigurati i 50 miliona dolara za projekte humanitarne pomoći i razvoja“, naveo je Čavušoglu.

Čavušoglu je kazao da je to najveća suma koju je neka od učesnica konferencije u Kuvajtu obećala do njegovog napuštanja salona.Povezane vesti