Turska: U 90 hiljada džamija dove za uspeh vojske u Afrinu

Posebne dove nakon dnevnih namaza održaće se u 90.000 džamija širom Turske za uspeh turske vojne operacije “Maslinova grana“ u sirijskoj regiji Afrin, saopštila je Uprava za verske poslove.

Turska: U 90 hiljada džamija dove za uspeh vojske u Afrinu

Posebne dove nakon dnevnih namaza održaće se u 90.000 džamija širom Turske za uspeh turske vojne operacije “Maslinova grana“ u sirijskoj regiji Afrin, saopštila je Uprava za verske poslove, najviše versko telo te zemlje.

U subotnjem saopštenju Diyaneta navodi se da će biti upriličene dove i učenje odlomaka iz Kur'ana nakon klanjanja jacije-namaza u subotu uvečer i sabah-namaza u nedelju ujutro.

Ali Erbas, predsednik Diyaneta, poslao je poruku svim imamima širom zemlje da predvode vernike u posebnim dovama, molitvama za pobedu turske vojske, kaže se u saopštenju.

“Oružane snage Republike Turske su u regiji Afrin, na sjeveru Sirije, sa ciljem uspostavljanja sigurnosti i stabilnosti na našim granicama i regiji, pokrenule operaciju 'Malsinova grana', kako bi neutralizirali teroriste pripadnike PKK/KCK/PYD-YPG i ISIS-a, te kako bi prijateljski i bratski narod u regiji oslobodili od njihovog pritiska i nasilja”, poručeno je iz Načelništva generalštaba.

Naglašeno je također kako je “Maslinova grana“ u Afrinu pokrenuta u okviru turskih prava zasnovanih na međunarodnom pravu i rezolucijama Ujedinjenih nacija.

Ofanzivom komanduje načelnik Generalštaba Turske general Hulusi Akar, iz Komandnog centra Oružanih snaga u Ankari.Povezane vesti