Yildirim: Na svaku vrstu napada biće uzvraćeno istom merom

Turska je, izjavio je premijer Republike Turske Binali Yildirim, pravna država i ima sposobnost da se bori sa svim vrstama terorizma.

Yildirim: Na svaku vrstu napada biće uzvraćeno istom merom

Premijer Republike Turske Binali Yildirim poručio je da terorističke grupe na severu Sirije, Afrinu, Kobaniju i Ayn el-Arapu maltretiraju i napadaju ovu zemlju.

"Svi ovo trebaju znati. Na svaku vrstu napada usmerenih prema Turskoj biće uzvraćeno istom merom. Nikada neće imati priliku oni koji narušavaju mir ove zemlje", izjavio je turski premijer u Aksarayu. 

Turska je, kako je kazao, pravna država i ima sposobnost da se bori sa svim vrstama terorizma. Yildirim je istakao da "niko neće sprečiti ciljeve i viziju Turske 2023., 2053. i 2071. godine".

Osvrnuo se i na sudski proces u New Yorku protiv zvaničnika Halkbanke Hakana Atille.

"Danas se u SAD-u vodi jako smešan sudski proces. Koliko je smešan, toliko mu fali i pravna osnova. Američki suci su praktično pali pod upravljanje FETO-ovih pripadnika. Prave korake onako kako oni žele. No, vaše igre za nas ne predstavljaju ništa. Sve što radite nije ništa drugo nego nanošenje štete vašem pravnom sistemu", poručio je Yildirim.Povezane vesti