Kalin: Izrael treba okončati okupaciju palestinske teritorije

Kalin je rekao kako nije moguće ozbiljno shvatati optužbe iznesene kako bi se potisnuo osećaj krivnje mentaliteta koji je palestinsku zemlju pretvorio u zatvor otvorenog tipa i koji je ubio na hiljade nevinih Palestinaca

Kalin: Izrael treba okončati okupaciju palestinske teritorije

Glasnogovornik ureda predsednika Republike Turske Ibrahim Kalin smatra kako bi Izrael trebao okončati okupaciju palestinske teritorije.

Kalin je u saopštenju oštro osudio reči premijera Izraela Benjamina Netanyahua upućene Turskoj i njenom predsedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

On smatra kako "Izrael koji gazi međunarodna prava, koji već vekovima okupira teritoriju palestinskog naroda i koji sistematično krši odluke Ujedinjenih naroda treba prvo polagati račun za ono što je učinio".

"Izraelski zvaničnici, umesto napada na našu zemlju i našeg lidera, trebali bi okončati okupaciju palestinske teritorije. Republika Turska će nastaviti biti uz pravo i žrtve u Palestini, baš kao i u svim delovima sveta", rekao je Kalin.

Dodao je kako nije moguće ozbiljno shvatati optužbe iznesene kako bi se potisnuo osećaj krivnje mentaliteta koji je palestinsku zemlju pretvorio u zatvor otvorenog tipa i koji je ubio na hiljade nevinih Palestinaca.Povezane vesti