Izveštaj dostavljen američkom Kongresu: YPG je "milicija PKK-a u Siriji"

Centralna obaveštajna agencija (CIA) je takođe otkrila brojne dokaze koji se tiču podške SAD-a terorističkoj organizaciji PYD/PKK, na web-stranici CIA-e prošlog meseca je navedeno kako PYD/PKK spada među “terorističke organizacije

Izveštaj dostavljen američkom Kongresu: YPG je "milicija PKK-a u Siriji"

U izveštaju američe obaveštajne agencije DNI koji je dostavljen američkom Kongresu, navedeno je kako je "YPG milicija PKK-a u Siriji" i nastoji osnovati "autonomnu regiju" u toj zemlji.

Direktor američke Nacionalne obaveštajne agencije (DNI) Dan Coats je Kongresu doastavio izveštaj po naslovom „Procena američke obaveštajne zajednice o globalnim pretnjama".

Ovaj izveštaj se bavio i YPG-om, inače krilom terorističke organizacije PKK u Siriji, a YPG je okarakterisan kao "milicija PKK-a u Siriji" koja će verovatno nastojatii osnovati "autonomnu regiju" u toj zemlji.

Naglašeno je takođe kako će se u tom nastojanju susresti sa otporom Turske, Rusije i Irana, te je jasno ukazano kako YPG predstavlja krilo PKK na području Sirije.

Centralna obaveštajna agencija (CIA) je takođe otkrila brojne dokaze koji se tiču podške SAD-a terorističkoj organizaciji PYD/PKK, na web-stranici CIA-e prošlog meseca je navedeno kako PYD/PKK spada među “terorističke organizacije u Siriji sa stranim izvorom”.

CIA je prema tome PKK svrstala među strane terorističke organizacije, a samim time i Saliha Muslima kao “lidera sirijskog krila PKK”.

Portparolka Bele kuće Heather Neuert je na konferenciji za novinare prošle sedmice, osvrnuvši se na elemente PYD/PKK u Afrinu, koristila termin “PKK”, nakon čega je stiglo saopštenje Ministarstva spoljnih poslova SAD-a u kojem je takvo nešto negirano.Povezane vesti