Preminuo Nazif Mujić, dobitnik filmske nagrade Srebreni medved

Nazif Mujić iz Lukavca, koji je na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine dobio nagradu Srebreni medvjed za ulogu u filmu Danisa Tanovića "Epizoda u životu berača željeza" jutros je preminuo.

Preminuo Nazif Mujić, dobitnik filmske nagrade Srebreni medved

Nazif Mujić iz Lukavca, koji je na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine dobio nagradu Srebreni medved za ulogu u filmu Danisa Tanovića "Epizoda u životu berača željeza" jutros je preminuo.

Dženaza i ukop biće obavljeni na Romskom mezarju u Svatovcu, u opštini Lukavac, potvrdio je Mehmed Mujić, član Veća nacionalnih manjina Federacije BiH i stručni saradnik za pitanja Roma u Tuzlanskom kantonu.

"Nepravda ga je mnogo pogađala. U nameri da svojoj porodici, supruzi Senadi i deci Šemsi, Sandri i Danisu osigura bolji život, dva puta je odlazio u Nemačku, gde je pokušavao ostati, no to mu nije uspelo. Neki dan se vratio iz Nemačke, a jutros me zvao njegov brat da mi saopći ovu tužnu vest", rekao je Mehmed Mujić. 

Mehmed Mujić tvrdi da je obavestio nadležne institucije o smrti Nazifa Mujića i zamolio ih da, s obzirom na to da je reč o porodici u kojoj niko ne radi, pomognu u organizaciji dženaze i ukopa, a kasnije i o vođenju brige o deci.  

Pravdajući se neimaštinom, Nazif je pre godinu prodao Srebrenog medveda.

U filmu "Epizoda u životu berača željeza" glumio je samog sebe, nakon što je njegovoj supruzi odbijen liječnički pregled, jer nije imala zdravstveno osiguranje. Povezane vesti