Uprkos skandalima, Volkswagen 2017. imao veću zaradu nego 2016. godine

Volkswagen je u Berlinu predstavio i brojke koje, uprkos brojnim skandalima u koje je upleten ovaj koncern, pokazuju rekordnu prodaju i zaradu

Uprkos skandalima, Volkswagen 2017. imao veću zaradu nego 2016. godine

Uprkos skandalima u vezi s manipuliranjem ispušnim plinovima i pretećim zabranama upotrebe vozila s dizelskim motorima u Nemačkoj, Volkswagen i dalje podržava upotrebu ove vrste motora.

Matthias Muller, generalni direktor koncerna VW, u obraćanju na predstavljanju godišnjeg poslovanja kompanije u Berlinu istakao kako veruje da će dizelski motor doživeti renesansu.

"Ja ne samo da se nadam nego sam i duboko uveren da će dizelski motor doživeti renesansu. Moderni dizelski motori su, kada je zaštita okoliša u pitanju, deo rešenja, a nikako problema'', rekao je Muller.

Istakao je i da dizelski motori u atmosferu izbacuju mnogo manje štetnog ugljen-dioksida nego benzinski motori.

U obraćanju prisutnima najavio je kako će Volkswagen do 2022. godine uložiti preko 90 milijardi eura u razvoj motora s unutrašnjim sagorevanjem.

''Sledeće četiri godine u sektore elektropogona, digitalizacije i autonomne vožnje uložićemo preko 34 milijardi eura'', kazao je Muller.

Volkswagen je u Berlinu predstavio i brojke koje, uprkos brojnim skandalima u koje je upleten ovaj koncern, pokazuju rekordnu prodaju i zaradu.

Zahvaljujući prvenstveno snažnoj potražnji u SAD-u i Kini, nemačka kompanija je 2017. godine ostvarila zaradu od 11,4 milijarde eura, što je sedam milijardi više nego 2016. godine.Povezane vesti