Trump učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Sarah Sanders, glasnogovornica Bele kuće, izjavila je da predsednik SAD-a namerava učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu koji će se održavati od 23. do 26. januara

Trump učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Američki predsednik Donald Trump će učestvovati na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u švajcarskom Davosu.

Sarah Sanders, glasnogovornica Bele kuće, izjavila je da predsednik SAD-a namerava učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu koji će se održavati od 23. do 26. januara.

Dodala je da Trump pridaje veliki značaj učešću na ovakvim skupovima zbog, kako je rekla, ekonomskih interesa SAD-a.

"Predsednik izražava zadovoljstvo zbog prilike da svetskim liderima prezentira svoju agendu 'Amerika prvo'. Predsednik s nestrpljenjem iščekuje ovogodišnji Svetski ekonomski forum kako bi objasnio politike u cilju jačanja američke industrije, kompanija i radnika", kazala je Sanders.

Poslednji američki predsednik koji je učestvovao na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu je bio Bill Clinton, koji je prisustvovao skupu 2000. godine, dok su George W. Bush i Barack Obama u Davos poslali delegacije.

Svetski ekonomski forum u Davosu važi za jedno od najvažnijih okupljanja svetskih lidera, intelektualaca, javnih ličnosti i poslovnih ljudi.

Predstojeći samit će biti 48. po redu a, prema najavi na internet stranici, program će biti održan pod motom „Izgradnja zajedničke budućnosti u podeljenom svetu“.

Na dnevnom redu će se naći brojni globalni izazovi, od migrantske krize, tehnološke revolucije, progona članova zajednice Rohinja, situacije u Siriji, budućoj ulozi Indije do novog svetskog poretka i klimatskih promena. Povezane vesti