Ekspresi i Lindjes

Ekspresi i Lindjes | Treni i linjës Ankara-Kars, i njohur edhe si “Ekspresi i Lindjes” (Doğu Ekspresi) ka gjallëruar turizmin e provincës lindore të Turqisë me turistët vendas dhe të huaj që sjell.

Ekspresi i Lindjes

Turistët vendas dhe të huaj që vijnë në qytetin e Karsit me “Ekspresin e Lindjes” (Doğu Ekspresi), i cili realizon udhëtime me tren ndërmjet Ankarasë dhe Karsit dhe që këto ditë në është në qendër të vëmendjes, ka sjellë gjallëri në turizmin e zonës. Turistët që vijnë me trenin “Ekspresi i Lindjes” vizitojnë Liqenin “Cildir”, sipërfaqja e të cilit është e gjitha e ngrirë, rrënojat Ani, që bëjnë pjesë në listën e UNESCO-s për trashëgiminë kulturore si dhe Sarikamisin.


Fjalët Kyçe: turizmi kulturor , Liqeni Cildir , treni Ankara-Kars , hekurudha Baku-Tbilis-Kars , Ekspresi i Lindjes