Problema vizelor Turcia-SUA

Problema vizelor Turcia-SUA

Problema vizelor Turcia-SUA

Un ınalt oficial din cadrul Ministerului de Externe al Statelor Unite a declarat ca ıntrevederile  asistentului adjunct al secretarului de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, Jonathan Cohen, ın Turcia, au fost "productive" și ın general se poate spune ca au depaşit un obstacol major din agenda.
Un oficial al ministerului, a dat detalii despre ıntrevederile dintre delegatiile celor doua tari privind criza de vize dintre Turcia și Statele Unite.
El a adaugat ca "ın solutionarea procesul de obtinere a vizelor, cele doua tari vor continua sa fie ın stransa legatura pentru revenirea la normal a proceselor  relevante".
Reamintind ca Cohen a facut ieri o ıntrevedere cu delegatia din Turcia,
"Negocierile au fost fructuoase și am discutat un punct foarte importat din agenda, vom continua sa fim ın stransa legatura pentru normalizarea procesului de obtinere a vizei și rezolvarea unor probleme importante și relevante” a spus oficialul.
Metin Topuz, un angajat la consulatul general american de la Istanbul, a fost contactat  de unii foști ofiteri de securitate și justitie care au fost actionati ın justitie ın cadrul anchetei privind organizatia terorista armata gulenista și potrivit  Procuraturii de Stat Biroul de Investigare a Terorismului și Criminalitatii Organizate din Istanbul, Topuz a ıncercat sa elimine ordinea statului "," spionaj "și" a ıncercat sa elimine guvernul Republicii Turcia ".
Departamentul de Stat al SUA a reactionat la aceasta situatie. In ceea ce privește Topuz, Ministerul Afacerilor Externe al Turciei a declarat, de asemenea, ca "persoana arestata la 25 septembrie 2017 sub acuzatia de infractiuni legate de terorism nu este o persoana ınregistrata pe lista oficiala a Consulatului SUA și nici nu are imunitate diplomatica sau consulara".
In urma acestor evolutii, Ambasada Turciei la Washington a declarat ca "vizele pentru cetatenii americani ın toate misiunile noastre din SUA au fost suspendate", așa cum au anuntat Statele Unite ca au suspendat serviciile de viza non-imigrante ın toate misiunile diplomatice americane din Turcia.

 Ştiri din aceeaşi categorie