Spicuri din presa internațională 20.09.2017

Spicuri din presa internațională 20.09.2017

Spicuri din presa internațională 20.09.2017

Spicuri din presa internațională 20.09.2017

SUA, Voice of America (VOA): “Ce are Erdogan pe agenda zilei?”

Președintele Erdogan, care se afla în New York pentru a participa Adunarea Generală a ONU, mâine se va întâlni cu Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Donald Trump. În cadrul întrevederii urmează să fie discutatesubiectele în privința cărora cele două țări mențineau poziții contradictorii. Printre acestea și trimiterea armelor de către SUA către PYD / YPG , o ramură a organizației teroriste separatiste PKK din Siria. În discursul său, adresat Adunării Generale, Erdogan, exprimând îngrijorările Turciei, a declarat că  obiectivul principal al PYD / YPG nu este lupta cu Daesh. Erdogan îl va informa pe  Președintele Trump privitor la masacrele împotriva musulmanilor din Arakan.

AP, ANGLIA: “Secretarul General al NATO l-a lăudat pe Erdogan”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg la reuniunea liderilor mondiali la Adunarea Generală a ONU a acordat un interviu cuprinzător agenției AP, în care a declarat că Președintele Erdogan este un aliat devotat al NATO nu doar în cuvinte, ci și în fapte. "Turcia este o țară importantă în ceea ce privește securitatea noastră, din cauza poziției sale strategice. În același timp are frontiere cu Irakul și Siria, unde își desfășoară acțiunile organizații teroriste. Turcia este una dintre cele mai importante țări din punctul de vedere al eforturilor noastre de a asigura ca Afganistanul să nu devină din nou refugiul teroriștilor internaționali."

Al-Jazeera: “ CANİKLİ: nu vom permite dezvoltarea formațiunilor politice bazate pe criteriile etnice la granița noastră de sud”

Ministrul Apărării naționale al Turciei Nurettin Canikli a declarat că Turcia nu va permite crearea sub controlul „organizațiilor teroriste“ a  formațiunilor politice bazate pe criteriile etnice la granița de sud a țării. Ministrul Canikli în declarațiile sale la Ankara a menționat că orice schimbare privind integritatea teritorială a Irakului va amenința securitatea Turciei.Ştiri din aceeaşi categorie