Importanța strategică a Afrinului

Importanța strategică a Afrinului

Importanța strategică a Afrinului

Țevile armatei turce s-au îndreptat în direcția Afrinului. SUA vrea să creeze așa-numite trupe de securitate frontalieră din grupări teroriste care există la Afrin. Statele Unite au transformat Afrinul într-o bază teroristă. Există 6 tabere teroriste în oraș.

De ce anume Afrin?

Afrinul pe care guvernul american l-a ales pentru înființarea împreună cu teroriști unei noi “Forţe de Securitate de Frontieră” din 30 000 de persoane, este un punct strategic și poartă o importanta crucială pentru Ankara. Afrinul conform planurilor organizației teroriste PYD reprezintă locul de unire pentru așa-numitele cantoane Ayn el-Arab și Jazeera. Dacă cele două se unesc cu Afrin  în vest (în sudul liniei de frontieră a Turciei de  sute de kilometri), aceasta ar însemna asedierea teroristă - fapt împlinit.  

Provinciile turce Sırnak, Mardin, Sanliurfa, Gaziantep, Kilis și Hatay vor deveni vecini cu această grupare. Și doar 35-40 km de pământ vor separa această grupare de Marea Mediterană.

O astfel de situație este „inacceptabilă“ pentru Turcia. Ankara, în același timp, datorită unei zone tampon create în sudul Afrinului, blochează posibilitatea unei intervenții posibile a guvernului american prin intermediul SDG-ului în Idlib.

Ankara împreună cu Scutul Eufratului a deschis o ”trahee” pentru sine și a împiedicat dorința teroriștilor de a uni Afrinul cu cantoanele de est.

Un alt aspect important al Afrinului este că  o parte importantă a armelor ale PYD, extensiei siriene a PKK, sunt aici. A atras atenția faptul că în cadrul operațiunilor forțelor de securitate a fost descoperit că armele folosite în unele atacuri teroriste efectuate recent în Turcia aparțin PYD–ului. SUA a asigurat anterior Turcia că aceste arme și muniții nu vor ieși în afara Siriei.Ştiri din aceeaşi categorie