Summit-ul şefilor satelor membre UE

Summit-ul şefilor satelor membre UE

Summit-ul şefilor satelor membre UE

Europa, este pentru o solutie cu doua state la problema israeliano-palestiniana.
Șefii guvernelor statelor membre Uniunii Europene (UE), s-au ıntrunit la Bruxelles, capitala Belgiei.
Președintele Consiliului UE, Donald Tusk, ıntr-un mesaj de twitter pe care la scris dupa prima zi al summit-ului,
"Liderii UE și-au reiterat angajamentul fata de o solutie cu doua state" a spus.
Tusk a scris de asemenea ca membrii Uniunii nu și-au schimbat pozitia ferma ın ceea ce privește stabilirea statutului Ierusalimului, prin intermediul negocierilor. 
Inaltul reprezentant al relatiilor externe ale UE Federica Mogherini, a declarat ca,
"Solutia este  declaratia a doua state ın cadrul frontierelor din 1967, astfel ıncat Ierusalimul sa fie capitala ambelor state".
Mogherini a reamintit ca pozitia clara a UE a fost transmisa de 28 de miniștrii de externe premierului israelian Benjamin Netanyahu cu un mesaj clar,
"Acest mesaj nu a fost audiat doar de prietenii noștri arabi și palestinieni ci s-a facut auzit puternic și clar ın Washington, Israel și ın ıntreaga comunitate internationala.
In cadrul Summit-ului care a avut loc cu participarea reprezentantilor din 28 de tari și se va finaliza astazi, s-a pus ın aplicare Proiectul PESCO care prevede o cooperare permanenta ın domeniul apararii.
Summitul care a luat ın discutie şi problemele de economie și situatia solicitantilor de azil,  s-au prelungit pentru ınca şase luni sanctiunile economice impuse Rusiei pe motiv ca a destabilizat Ucraina. 

 


Etichete: summit , liderii , tusk , donald , bruxelles , ue

Ştiri din aceeaşi categorie