İbrahim Kalin a evaluat Summit-ulOCI

İbrahim Kalin a evaluat Summit-ulOCI

İbrahim Kalin a evaluat Summit-ulOCI

Purtatorul de cuvant al preşedinției Ibrahim Kalin, a spus ca decizia Organizatiei de Cooperare Islamica (OCI), care a declarat Ierusalimul de Est capitala Palestinei, nu ar trebui considerata ca un represaliu fata de decizia Statele Unite ale Americii (SUA) .
Kalin, a raspuns ın cadrul programului difuzat ın direct pe canalul TRT Haber  ıntrebarilor despre ordinea de zi.
Kalin, cu privire la Summit-ul extraordinar OIC gazduit de Turcia miercuri, a mentionat ca decizia de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului nu este refuzata numai de 57 de tari membre OCI ci şi de toate tarile din Europa, America Latina și Asia.
Observand ca doar Republica Ceha a sprijinit decizia Statelor Unite,

"America este ıntr-o stare de singuratate, au luat aceasta decizie dar trebuie sa o analizeze la scara globala" a spus Kalin.
Ibrahim Kalin a subliniat ca aceasta reuniune este al 6-lea summit extraordinar OCI şi a spus ca, ıntr-un timp scurt, nu este ușor de a organiza un astfel de summit de succes.
Daca președintele Recep Tayyip Erdoğan nu ar fi fost un lider puternic, nu s-ar fi reuşit un astfel de summit şi nu s-ar fi dat un mesaj atat de puternic ıntregii lumi.
Referitor la decizia ca Ierusalimul de Est sa fie recunoscuta ca capitala statului palestinian, "Nu trebuie vazuta ca o represalie fata de decizia Americii. Așa cum multe alte tari, şi noi am tratat pana acum ın mod efectiv Ierusalimul de Est drept capitala statului palestinian. Ambasada noastra actioneaza ca un consulat  acolo. Este important caștigarea aceastei situatii ın mod official. Aceasta decizie este importanta pentru stabilirea frontierelor  precum și acordarea unui sprijin puternic ın contextul viitorului stat palestinian " .Ştiri din aceeaşi categorie