Tv TRT

 

Memberi berita yang betul dan sebahagian kepada dunia dalam medium siaran dipenuhi dengan ramai orang saluran televisi kebangsaan dan serantau, TRT, dengan penghantaran yang meliputi pendidikan, kebudayaan, dokumentari, drama bersiri, sukan, muzik dan hiburan, mencapai 99,9 peratus daripada Anatolia dan di luar, memenuhi wievers semua umur.
Siaran TRT bertujuan untuk menyampaikan berita yang betul, difahami dan tidak berat sebelah kepada penonton daripada semua lapisan masyarakat tanpa mengira usia, profesion, pendidikan atau budaya, menyumbang kepada perkembangan pendidikan dan kebudayaan, mendidik sambil menghiburkan dan mencapai budaya negara yang menyeluruh.

TRT-I
Saluran Keluarga. Saluran yang paling menonton televisi di Turki, TRT-I, dengan format saluran keluarga, memenuhi keperluan seluruh Turki dengan siaran yang melibatkan pendidikan, budaya, drama, muzik, hiburan, sukan dan program berita. Disebabkan kehadiran menjangkau 99,9 peratus daripada Turki, TRT-I adalah di mana-mana di Turki dan di dunia melalui Internet. Sahabat anda untuk 43 tahun.

TRT-BERITA
Pemajakan kehidupan baru ke dalam slot hal ehwal semasa dan membentuk semula komentar, sukan, budaya dan seni program, TRT-Berita, berprinsip dan diukur dalam siaran mereka, membawa semua warna kehidupan kepada skrin. Gunakan hak anda untuk mendapatkan maklumat yang betul. Skrin berita TRT-BERITA adalah di mana-mana ...

TRT-3
Saluran yang digunakan secara bergantian oleh TRT-GAP dan TGNA TV. Kompetisi sukan Turki dan dunia serta program sukan yang punya banyak pilihan berada di saluran ini dengan penghantaran secara langsung.

TRT-GAP
Disesuaikan untuk keperluan dan kehendak rakyat yang tinggal di Timur dan Tenggara Anatolia, TRT-GAP bertujuan untuk meningkatkan tahap ekonomi dan pendidikan mereka dengan muzik saringan, pendidikan, budaya, hiburan, sukan dan program dokumentari. Suara bersama rakyat serantau, TRT-GAP.

TRT-4
Saluran bergantian digunakan oleh TRT-anak dan TRT Sekolah.

TRT-ANATOLIA

Setelah secara rasminya telah dilancarkan pada bulan Oktober 2010, TRT-Anatolia bertuah, bagi sebahagian besar, di arsip TRT dan produksi lain menyedari bersempena dengan saluran TRT. Sementara itu, program-program dengan saluran tempatan dan serantau yang mempunyai nilai-nilai serantau, kastam dan aset budaya juga merupakan sebahagian besar daripada jangkitan saluran ini.

TRT-6
Dengan saluran antarabangsa dalam Kurdish, TRT-6 membuat kontribusi paling baik untuk hubungan antarabangsa dan lebih khusus serantau Turki. Kurdis Channel Keluarga TRT-6 yang bertujuan untuk perpaduan negara kita dan integriti dengan katering siaran pada norma kontemporari untuk penonton daripada semua peringkat umur mula beroperasi pada Januari 2009.

TRT-KANAK –KANAK.
Saluran ini yang memenuhi semua keperluan kanak-kanak Turki kontemporari dari filem animasi muzik untuk berita dan sukan bertujuan untuk penternakan secara fizikal, mental dan beretika generasi bunyi. TRT-Kanak-kanak mematuhi prinsip berkhidmat sebagai panduan yang menyokong perkembangan kanak-kanak dengan pemahaman yang bertanggungjawab dan moden penyiaran juga mempunyai mata yang kukuh untuk diterima norma pedagogi universal. Ini bengkok pada saluran yang betul dan mempunyai standard Turki dituturkan oleh anak-anak kita telah bersedia untuk memberi kesedaran kebangsaan kepada mereka melalui program-program yang mendidik sambil menghiburkan
www.trtcocuk.com

TRT-TÜRK
TRT penyiaran saluran, untuk sebahagian besar, di Turki ke seluruh dunia dan memperkenalkan bukan sahaja Turki dan rakyat Turki dengan berita, budaya dan program seni tetapi juga orang-orang Turki yang tinggal di luar negara adalah ikatan yang kuat mereka dengan tanah air .. TRT-Turk, tali leher yang tidak mudah pecah warga kita di luar negara dengan Turki, rakan kongsi yang penuh kesengsaraan mereka dan Kegembiraan,tidak kira di mana mereka boleh berada di dalam dunia.

TRT-AVAZ
Telah dilancarkan pada bulan Maret 2009, ini katering saluran kepada keadaan geografi yang luas dari Timur Jauh ke Balkan meliputi Uzbekistan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Turkmenistan, Azerbaican, Bosnia -Herzegovina, Albania dan Turki dalam bahasa eksklusif kepada negara-negara ini bertujuan untuk membentuk kesatuan bahasa dan pendapat antara Turki dan yang lain berbahasa Turki negara. AVAZ, yang bermaksud SUARA dalam banyak dialek Turki, merangkumi kawasan yang luas daripada 250 juta orang dari Timur Tengah ke Caucasus yang terdiri daripada 27 buah negara dan 13 republik autonomus sebagai suara yang biasa berbahasa Turki republik.

TRT-PARİWİSATA - DOKUMENTARI
Saluran dokumentari mendapat dunia yang mempunyai pengetahuan tentang Turki dalam Bahasa Inggeris, Jerman, Perancis, Rusia dan siaran dokumentari Turki dalam pelbagai bidang termasuk masyarakat, alam semula jadi, alam sekitar, sains dan teknologi. Menjalankan masa depan dan mengesan perkembangan semula jadi, saluran ini mula beroperasi pada 17 Oktober 2009.

TRT-MÜZİK
Saluran ini di mana muzik Turki dan dunia itu memenuhi ciri-pertandingan, pertunjukan kuiz, pertunjukan permainan, dokumentari muzik, konsert, Top 10 dan siaran langsung. Setelah beroperasi pada 16 November, 2009, TRT-muzik membawa kepada skrin, selain genre lain, Turki muzik rakyat, muzik tradisional dan muzik pop.

TRT-ETTÜRKİYE
Bertujuan untuk menyumbang kepada hubungan Turki dengan masyarakat antarabangsa, negara-negara serantau khususnya, saluran ini, dalam kapasitinya sebagai bahasa biasa, skrin biasa dan ungkapan biasa Turki dan wilayah Arab, memenuhi keperluan semua lapisan masyarakat tanpa mengira usia dan jantina, menawarkan kandungan bahan yang kaya dengan belia, wanita, kesihatan, ekonomi, sukan, muzik, berita, budaya, seni dan program hiburan dan juga siri drama slot dan hal ehwal semasa. 22 negara-negara Arab yang terdiri daripada penduduk seramai 350 juta menjadi sasaran siaran khusus oleh saluran ini yang juga bertujuan untuk mengukuhkan hubungan antara negara-negara Arab dan Turki.

TRT-HD
Penyiaran dalam HD, tahap tertinggi dicapai dari segi kualiti siaran, ini ciri-saluran sukan program, dokumentari dan filem. Telah dilancarkan pada bulan Jun 2010, TRT HD yang disiarkan Piala Dunia 2010 juga akan disiarkan musim panas dan musim sejuk sukan olimpik.

TRT SUKAN
Saluran ini yang mula beroperasi pada bulan Agustus 2010, sifat kepentingan kerana setiap cabang sukan dan menyiarkan pertandingan sukan kebangsaan dan antarabangsa dan organisasi sama ada secara langsung atau direkodkan.
www.trt.net.tr/televizyon