Пред неколку часа астрономите утврдија дека астероид помина покрај планетата Земја

Ако се земе во предвид големината на вселената, тогаш близината на астероидот 2018 ГЕ3 се оценува за доста опасна ситуација

Пред неколку часа астрономите утврдија дека астероид помина покрај планетата Земја

Пред неколку часа астрономите утврдија астероид со радиус од 110 метри кој помина покрај планетата Земја.

Астероидот наречен 2018ГЕ3 помина на оддалеченост од само 120 илјади милји (околу 193 илјади км) и продолжи по патот во вселенската празнина.

Ако се земе во предвид големината на вселената, тогаш близината на астероидот 2018 ГЕ3 се оценува за доста опасна ситуација.

Последен пат астероидот кој што помина во толку голема близина на Земјата помина во 1930 година.Слични вести