Ердоган во рамките на посетата на САД ќе одржи говор на Генералното заседание на ОН

Ердоган во рамките на посетата ќе одржи средби со претставниците на американските инвестициони и бизнис средини, идејните лидери, турските и муслимански здруженија.

Ердоган во рамките на посетата на САД ќе одржи говор на Генералното заседание на ОН

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган во рамките на посетата на САД на 25 септември ќе одржи говор на седницата на Генералното заседание на ОН а исто така ќе одржи средби со претставниците на инвестиционите и бизнис средини.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на канцеларијата на претседателот, во рамките на состаноците на Генералното заседание на ОН што ќе се одржи од 23 до 27 септември 2018, Ердоган ќе престојува во посета на САД.

Претседателот Ердоган првиот ден на седницата на Генералното заседание што ќе се одржи на 25 септмеври ќе одржи говор.

Според соопштението, Ердоган за време на престојот во Њујорк ќе одржи низа билатерални средби со шефовите на држави и премиери на другите земји учеснички на Генералното заседание на ОН.

Ердоган во рамките на посетата ќе одржи средби со претставниците на американските инвестициони и бизнис средини, идејните лидери, турските и муслимански здруженија.Слични вести