Турски војник загина во операцијата Маслиново гранче

Турскиот Генералштаб соопшти дека вчера еден турски војник загинал во рамките на воената операција Маслиново гранче во Африн ,Сирија.

Турски војник загина во операцијата Маслиново гранче

Турскиот Генералштаб соопшти дека вчера еден турски војник загинал во рамките на воената операција Маслиново гранче во Африн ,Сирија.

Во соопштението се подвлекува следното:

„Чувствуваме голема тага и болка по повод загинувањето на нашиот војник кој загина во судирите со терористите во рамките на воената операција Маслиново гранче која турските вооружени сили ја изведуваат против терористтие во Африн,Сирија. Изразуваме длабоко сочувство до семејството на загинатиот војник и на целиот турски народ.“

Инаку од почетокот на воената операција Маслиново гранче на 20 јануари годинава во Африн, досега загинаа 44 турски војници.

 Слични вести