Турција ги предупреди граѓаните кои патуваат во САД

Министерството за надворешни работи на Турција поради тероризам, насилство и произволни апсења ги предупреди граѓаните кои патуваат во САД.

Турција ги предупреди граѓаните кои патуваат во САД

Турција ги предупреди граѓаните кои патуваат во САД

Министерството за надворешни работи на Турција поради тероризам, насилство и произволни апсења ги предупреди граѓаните кои патуваат во САД.

Министерството истакнува дека последниот период во САД се забележува пораст во случаите како што се тероризам,насилство,апсења,вооружени и бомбашки напади, чии цели претежно се централните градски подрачја, културни настани, метро станици, јавни згради, религиозни објекти па дури и училишни кампуси.

Турските државјани можат да бидат прозиволно апсени, па дури и да бидат жртви на однапред монтирани судски процеси на кои што се истакнуваат како сведоци членови или симпатизери на фетулахистичко терористичката организација ФЕТО, за после да им бидат изречени судски пресуди.

 Слични вести