ОИК: Источен Ерусалим го прогласи за главен град на Палестина

Во заклучната декларација на Организацијата за исламска соработка источен Ерусалим беше прогласен за  главен град на Палестина

ОИК: Источен Ерусалим го прогласи за главен град на Палестина

Организацијата за исламска соработка Источен Ерусалим го прогласи за главен град на Палестина.

Во заклучната декларација на Организацијата за исламска соработка источен Ерусалим беше прогласен за  главен град на Палестина.

Во заклучната декларација беше упатен повик до меѓународната заедница за признавање на окупираниот Источен Ерусалим за главен град на Палестина.

Повикот на претседателот Реџеп Тајип Ердоган на самитот за признавање на Источен Ерусалим за главен град на окупирана Палестина најде оддек во заклучната декларација на Самитот на Организацијата за исламска соработка.

Исламските земји во декларацијата ја потврдија одлуката во врска со прогласувањето на Источен Ерусалим за главен град на Палестина и упатија повик до меѓународната заедница позитивно да одговорат на повикот.Слични вести