Во некои конзулати на САД во Турција се наоѓаат агенти

Амбасадорот на Америка во Анкара Џон Бас е виновникот за кризата со САД

Во некои конзулати на САД во Турција се наоѓаат агенти

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека во некои конзулати на САД во Турција се наоѓаат агенти.

„Во конзулатите се наоѓаат докажани агенти на Фетулахистичката терористичка организација. Тие не се дипломати туку агенти. Слични агенти има и во Америка кои имаат многу блиски односи со Конгресот. Сите овие факти се очигледни. Впрочем главниот агент на ФЕТО се наоѓа во Пенсилванија“ рече Ердоган.

На враќање од официјалната посета на Србија, претседателот Ердоган направи проценка на актуелните случувања во земјава и светот.

„Амбасадорот на Америка во Анкара Џон Бас е виновникот за кризата со САД“ рече претседателот Ердоган и потенцираше дека сеуште се наоѓаат агенти во некои конзулати.Слични вести