Вештачка кризата со Катар

Кризата може да се реши со укинување на споровите меѓу братските и пријателски земји во регионот

Вештачка кризата со Катар

Вицепремиерот и портпарол на владата Нуман Куртулмуш рече дека е вештачка кризата со Катар.

Во изјавата во гардот Орду, Куртулмуш рече дека Турција вложува големи напори за што поскоро надминување на оваа криза.

Вицепремиерот Куртулмуш во изјавата за печатот во врска со случувањата на Блискиот Исток и кризата со Катар рече:

Особено кризата меѓу Саудиска Арабија и некои заливски земји со Катар го окупира дневниот ред на регионалната политика, Турција и исламскиот свет. Не само што се надеваме, туку истовремено вложуваме големи напори за што поскоро окончување на оваа криза која може да се надмине со укинување на споровите меѓу братските и пријателски земји во регионот.Слични вести