Министерот Џаникли се состана со генералниот секретар на НАТО

Џаникли, во рамките на Самитот на министрите за одбрана на НАТО, одржа различни средби во седиштето на НАТО

Министерот Џаникли се состана со генералниот секретар на НАТО

Министерот за национална одбрана на Турција Нуретин Џаникли, одржа одделни средби со генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг и со британскиот министер за одбрана Гевин Вилијамсон.

Џаникли, во рамките на Самитот на министрите за одбрана на НАТО, одржа различни средби во седиштето на НАТО.

Во тие рамки, тој се состана со Столтенберг, а средбата траеше половина час. Џаникли потоа се сретна и со неговиот британски колега, Вилијамсон.Слични вести