Турскиот борач Ариф Озен стана светски шампион

Турскиот борач репрезентативец Ариф Озен на Светското јуниорско првенство во борење во словачкиот град Трнава освои златен медал и стана светски шампион

Турскиот борач Ариф Озен стана светски шампион

Турскиот борач репрезентативец Ариф Озен на Светското јуниорско првенство во борење во словачкиот град Трнава во финалето го победи својот индиски противник Дупиак Пуниа и освојувајќи го златниот медал стана светски шампион.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган му честита на Ариф Озен за освоениот златен медал на првенството.Слични вести