Турција на Балканското првенство во атлетика освои 19 медали

На Балканското првенство во атлетика што се одржа во бугарскиот град Стара Загора учествуваа атлетичари од 18 земји

Турција на Балканското првенство во атлетика освои 19 медали

На Балканското првенство во атлетика што се одржа во бугарскиот град Стара Загора учествуваа атлетичари од 18 земји.

Репрезентацијата во атлетика на Турција на првенството освои 5 златни, 6 сребрени, 8 бронзени, вкупно 19 медали.

На дводневното првенство во Стара Загора, по Романија која освои 23 и Грција која освои 22 медали, Турција со 19 медали беше трета земја која освои најмногу медали во вкупен пласман.Слични вести