Ердоган го прими светскиот шампион во бокс од сириско потекло Махмут Омер Мануел Чар

Шар рече дека појасите што ги освои сака да им ги подари на турскиот народ и претседателот Реџеп Тајип Ердоган за пожртвуваноста што ја покажаа за Сиријците

Ердоган го прими светскиот шампион во бокс од сириско потекло Махмут Омер Мануел Чар

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган го прими светскиот шампион во бокс од сириско потекло Махмут Омер Мануел Шар.

На приемот во претседателскиот комплекс кој беше затворен за печатот, Чар кој го победи рускиот противник Александер Јустинов и првпат го освои светскиот шампионат, титулите му ги подари на претседателот Ердоган.

На титулите се наоѓаа фотографии на покојниот боксер Мухамед Али и претседателот Ердоган.

На приемот учествуваа премиерот Бинали Јилдирим и министерот за младина и спорт Осман Ашкин Бак.

Светскиот шампион во бокс Шар во претходната изјава за печатот рече дека појасите што ги освои сака да им ги подари на турскиот народ и претседателот Реџеп Тајип Ердоган за пожртвуваноста што ја покажаа за Сиријците.Слични вести