Акција за пошумување од претседателот Ердоган

Првото писмо ќе биде испратено од канцеларијата на претседателот на 21март, Светскиот ден на шумарството

Акција за пошумување од претседателот Ердоган

Под покровителство на претседателот Реџеп Тајип Ердоган започнува акција за пошумување.

Писмото за позелена Турција на претседателот Ердоган од страна на министерството за шумарство и водостопанство ќе биде испратено на 23 милиони домаќинства.

Првото писмо ќе биде испратено од канцеларијата на претседателот на 21март, Светскиот ден на шумарството.

Меѓудругото истиот ден свечено ќе биде отворена и градската шума Сулејман Законодавецот.Слични вести