Месечно наградно прашање

 Декември 2018

 

Нашето прашање за месец декември 2018 гласи:

Како се вика гасоводот помеѓу Турција и Русија чиј дел кој што поминува под морето беше свечено отворен во ноември?

А) Син тек

Б) Турски тек

В) ТАНАП

Тројца слушатели на нашите емисии и посетители на нашата веб страница кои ќе одговорат точно на прашањето ќе бидат наградени од страна на Радиото Глас на Турција.

Вашите одговори можете да ги испратите најдоцна до 31 декември 2018 и тоа на нашата електронска адреса, на факс или на поштенска адреса.

Нашата електронска адреса гласи: makedonski@trt.net.tr

Факс: 00  90  312  463  34  54

Поштенска адреса: Поштенска Кутија 333, 06 443 Јенишехир - Анкара ТУРЦИЈА.

На сите наши слушатели и посетители на нашата веб страница им посакуваме многу среќа.

 


одговори на Месечното наградно прашање