Фреквенции

Радио Глас на Турција
(17 октомври 2014 - 29 март 2015)


Емисиите на македонски јазик при Радио Глас на Турција можете да ги слушате преку сателитите ТУРКСАТ 3 А од 10.096 мегахерци, ТУРКСАТ 4 А од 11.958 мегахерци, ХОТБИРД 13 Е од 12.015 мегахерци и ГАЛАКСИ од 11.960 мегахерци секоја вечер од 00. 30 до 01.00 часот по полноќ според средноевропско време.