Török kutatóhajót vett célba egy görög hadihajó

Továbbra is érkeznek a bírálatok a Kelet-Földközi-tengeren munkába kezdő Barbaros Hayrettin Paşa kutatóhajót célba vevő Görögország kapcsán

Török kutatóhajót vett célba egy görög hadihajó

Az energiaügyi minisztérium kapcsolódó közleménye szerint:

„Tartózkodnia kellene Görögországnak a Kelet-Földközi-tengeren a feszültséget fokozó viselkedéstől. Törökország a végsőkig védelmezni fogja a nemzetközi törvényekből fakadó jogait.”

Ömer Çelik, az AK Parti szóvivője Twitter-oldalán ítélte el a Kelet-Földközi-tengeren szeizmikus kutatást folytató Barbaros Hayrettin Paşa kutatóhajó célba vételét.

A Barbaros Hayrettin Paşa kutatóhajó a megelőző estétől kezdte meg a Törökország által korábban bejelentett kutatást a a Kelet-Földközi-tengeren, a Törökország fennhatósága alá tartozó Güzelyurt kutatási mezőn.

A hajót a tegnapi esti munkálatok közben vette célba egy görög fregatt.

A haditengerészet térségben tartózkodó erői akadályozták meg a görög hajó nemzetközi joggal és szabályozással ellentétes viselkedését.

A külügyminisztérium közleménye szerint Törökország továbbra is védelmezi nemzetközi törvényekből fakadó szuverén jogait és fennhatóságát.

„Ennek keretében felszólítjuk Görögországot, hogy tartózkodjon a Kelet-Földközi-tengeren a feszültséget fokozó viselkedéstől” - áll a közleményben.Még több hír