Köztársasági Érmet kapott Erdoğan Moldovában

Köztársasági Éremmel tüntették ki a hivatalos látogatáson Moldovában tartózkodó Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnököt.

Köztársasági Érmet kapott Erdoğan Moldovában

Igor Dodon moldovai köztársasági elnök a két ország közötti barátság és együttműködés érdekében tett erőfeszítései és országa támogatása miatt adta a kitüntetést a török köztársasági elnöknek.

A moldovai köztársasági elnöki hivatal közleménye szerint a moldovai köztársasági elnök utasítására, a két ország közötti barátság és együttműködés érdekében tett erőfeszítései elismeréseképpen adták a kitüntetést a török köztársasági elnöknek.

A közlemény szerint a Köztársasági Érmet olyan vezetőknek adományozzák, akik sokat tesznek az országok és népek közötti barátság érdekében.

Az aranyozott acél érmet a miniszterek tanácsa és a köztársasági elnök döntése alapján ítélik oda.

A két köztársasági elnök jelenlétében később a két ország között 5 területen írtak alá egyezményeket.

A szerződések között az is szerepel, hogy a két ország állampolgárai útlevél helyett személyi igazolványukkal is utazhatnak egymás országaiba.

Később Erdoğan és Dodon egy, a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TİKA) által végzett felújításra utaló emléktáblát is átadtak.

A köztársasági elnöki hivatal kertjében található emléktábla felirata szerint a moldovai köztársasági elnöki hivatal épületét Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök védnöksége alatt a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TİKA)újította fel.

Ezt követően a két köztársasági elnök a köztársasági elnöki iroda kertjében saját nevükben fákat ültettek el.

 Még több hír