Új korszakba lép Törökország a választással

A június 24-én tartandó választásokkal Törökország új, az ország egyensúlyát és biztonságát erősítő korszakba lép, jelentette ki Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök.

Új korszakba lép Törökország a választással
Erdoğan április 23., a Nemzeti Függetlenség és Gyermekek Ünnepe alkalmából adott ki üzenetet.
A köztársasági elnök üzenetében a nemzeti akaratot hangsúlyozta: „A 2017. április 16-án tartott népszavazáson nemzetünk megszavazta az alkotmánymódosítást, a június 24-én tartandó választásokkal pedig Törökország új, az ország egyensúlyát és biztonságát erősítő korszakba lép. Ez a lépés elősegíti, hogy országunk erősebben hozhasson és alkalmazhasson döntéseket, és felgyorsítja fejlődésünket” - jelentette ki a köztársasági elnök, aki azt is hozzátette:
Az új korszakban a török parlamenttel (TBMM) együttműködve továbbra is minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy gyermekeinkre jobb jövőt, nagyobb és erősebb Törökországot hagyhassunk.
Ezzel szeretném köszönetemet kifejezni minden, a TBMM égisze alatt dolgozó képviselőnknek. Kegyelettel és hálával emlékezem meg a függetlenségi háború fővezéréről, a TBMM első elnökéről, Gazi Mustafa Kemalról és minden hősi halottunkról és veteránunkról. Minden gyermekünknek és a világ minden gyermekének gratulálok az ünnep alkalmából” - jelentette ki a köztársasági elnök.


Még több hír