Egy új béke alapjainak letételére hívott Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök felhívást intézett a világhoz: tegyék le egy új béke alapjait.

Egy új béke alapjainak letételére hívott Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök felhívást intézett a világhoz: tegyék le egy új béke alapjait.

Erdoğan Isztambulban, a Globális Vállalkozás Kongresszusán mondott beszédet.

Beszédében kitért a szíriai halálos áldozatokra:

„Azt mondjuk: jöjjenek, és tegyük le egy új béke alapjait” - szólította fel a vaktában történő bombázásokkal, hordóbombákkal életek elvesztét okozó országokhoz.

Erdoğan hozzátette: a civilek halálát okozó országok folyton a békéről beszélnek, és felszólította a világ vezetőit, hogy legyenek egyenesek és őszinték.

Erdoğan elnök értékelte a szombat reggel Szíriában a vegyi fegyvereket használó Aszad-rezsim ellen irányuló, az Egyesült Államok által végrehajtott hadmozdulatot is.

„Egyetlen dologhoz ragaszkodnak, hogy a vegyi fegyverek használata miatt sújtottak le. Igazságos-e az, hogy szemet hunynak a konvencionális fegyverekkel megöltek felett, és csak a vegyi fegyverekkel megölteket nézik?”

A köztársasági elnök rámutatott, hogy Törökország eddig 31 milliárd dollárt költött a menekültekre, az Európai Unió pedig ígéretet tett arra, hogy 6 milliárd dollárral segíti Törökországot a menekültek ellátásában, azonban nem tartotta be a szavát.

„Mindenki előtt nyitva az ajtónk, senkit nem hagyunk a zsarnokok prédájául, vagy a tengerbe fulladni. Soha nem engedünk emberséges viselkedésünkből. És eltökélten harcolunk a terrorszervezetek ellen, melyek az okai annak, hogy a menekültek országunkba kényszerültek jönni, egészen a fenyegetés megszűntéig” - jelentette ki Erdoğan.Még több hír