Csak Törökország ígér jövőt Szíria népének

Törökországon kívül egyetlen ország sem ígér jövőt Szíria népének, jelentette ki Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök

Csak Törökország ígér jövőt Szíria népének

Erdoğan az AK Parti üsküdari kerületi kongresszusán mondott beszédet.

Beszédében elmondta, hogy a Török Fegyveres Erők által január 20-án Afriban a PKK/PYD-YPG és ILIÁ terrorszervezet ellen indított Olajág Hadművelet során eddig 4163 terroristát tettek ártalmatlanná:

„Töretlen állhatatossággal harcolunk a velünk szembeszálló terroristák ellen. Mostanáig a FETÖ terrorszervezet 80 tagját hoztuk külföldről Törökországba. A PKK és FETÖ áruló tagjainak törvény előtt kell elszámolniuk!” - mondta.

Hangsúlyozta, hogy a Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) és a Török Fegyveres Erők tagjai a terroristák ellen harcolnak Szíriában:

„Visszájára fordítjuk a térségünkben játszott játszmákat! Törökországon kívül egyetlen ország sem ígér jövőt Szíria népének. Szíriában biztonságos övezeteket kell létrehozni, hogy a menekültek hazatérhessenek” - mondta.

Azt is kiemelte, hogy Törökország nélkül már semmilyen lépést sem lehet tenni Szíriában:

„Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország közreműködésével a rezsim vegyifegyver-létesítményei ellen végrehajtott legutóbbi támadások ismét megmutatták, hogy ezt az ügyet nem lehet ilyen látszatintézkedésekkel sikerre vinni” - mondta a köztársasági elnök.Még több hír