Részessé vált a vérontásban az USA

Részessé vált a vérontásban az USA Trump azon döntése által, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, jelentette ki Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök.

Részessé vált a vérontásban az USA


„Mi ezt a döntést nem ismerjük el, nem ismerhetjük el. Trump döntése nem kötelező érvényű számunkra, nem kötelező érvényű Jeruzsálem számára” - mondta a köztársasági elnök.
Azt is hozzátette: növekedési mutatóival Törökország a legjobb választ adta mindazoknak, akik gyengének próbálják feltüntetni.
A köztársasági elnök az Ankarai Kereskedelmi Kamara (ATO) Congresoriumban rendezett Emberi Jogi Világnap programján vett részt.
„Törökország még nem okozott csalódást senkinek, aki bízott benne, hitt benne, és befektetett itt” - jelentette ki beszédében a köztársasági elnök, aki azt is hozzátette:
„Részessé vált a vérontásban az USA Trump azon döntése által, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának. Mi ezt a döntést nem ismerjük el, nem ismerhetjük el. Trump döntése nem kötelező érvényű számunkra, nem kötelező érvényű Jeruzsálem számára” - mondta.
„Azok, akik Jeruzsálemet börtönné teszik a muszlimok és más vallások képviselői számára, soha nem moshatják le a vért a kezükről! Jeruzsálem ügye olyan, mint a lakmuszpapír. Aki ebben az ügyben nem az elnyomottak mellett áll, annak nem lehet szava a globális béke témájában!” - emelte ki a köztársasági elnök.
Rámutatott, hogy ha díjat adnának annak az országnak, amely a leginkább kiállt a világ menekültjei mellett, ezt a díjat Törökország érdemelné meg:
„Senkinek nincs joga kérdőre vonni Törökországot, hogy miért fogadjuk be a mindenki által elhagyott ártatlanokat, az áldozatokat az országunkba!” - hangsúlyozta Erdoğan elnök.Még több hír