Európa vegyen példát Macedóniáról

Vegyenek példát Macedóniáról, tanácsolta Európának Mevlüt Çavuşoğlu külügyminiszter

Európa vegyen példát Macedóniáról

Vegyenek példát Macedóniáról, tanácsolta Európának Mevlüt Çavuşoğlu külügyminiszter.

Mevlüt Çavuşoğlu, aki hivatalos látogatáson tartózkodik Macedóniában, Törökország szkopjei nagykövetsége védnöksége alatt a Macedón Török Kereskedelmi Kamara (MATTO), A Macedón Török Civil Szervezetek Szövetsége (MATÜSİTEB) és a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség (TIKA) által rendezett iftár programon vett részt.

Çavuşoğlu a programon, melyen a macedón köztársasági elnök, Gyorge İvanov és külügyminiszter, Nikola Dimitrov mellett a macedón kormány számos tagja is részt vett, macedón politikusokkal, tisztségviselőkkel, üzletemberekkel és a sajtó képviselőivel találkozott.

A török külügyminiszter beszédében hangsúlyozta: Macedóniát a többi ország közül kiemeli a különböző etnikai és vallási csoportok békés egymás mellett élése:

„Ma, amikor Európában gyorsan terjed az iszlámellenesség, keresztényellenesség, antiszemitizmus, intolerancia és rasszizmus, azt tanácsoljuk Európának: vegyenek példát Macedóniáról!” - mondta.

Çavuşoğlu arra is utalt, hogy Törökország a NATO-tagságot is beleértve minden területen támogatja Macedóniát, és Macedónia biztonsága és egyensúlya kiemelkedően fontos Európa és a Balkán szempontjából is.

Dimitrov macedón külügyminiszter örömét fejezte ki, amiért részt vehet az iftár programon:

„Honfitársaink és vendégeink hajnaltól estig böjtölnek. De ez a rituálé nem puszta éhezést jelent. Értékeket, türelmet, adakozást és erkölcsiséget is tanít” - hangsúlyozta.

Mevlüt Çavuşoğlu külügyminisztert macedóniai tárgyalásai keretében tegnap fogadta a macedón köztársasági elnök, és négyszemközt tárgyalt a külügyminiszterrel is.Még több hír