Hazudtak a PKK támogatói Afrinról

Ismét hazudtak a PKK terrorszervezet támogatói Afrinnal kapcsolatban.

pkk new york afrin yalani1.jpg
pkk new york afrin yalani2.jpg

A PKK támogatói tegnap New Yorkban a Török Fegyveres Erők Afrin térségében indított Olajág Hadműveletét rágalmazva egy gyermekek képével dekorált teherautóval járták azt utcát, azt a hazugságot terjesztve, hogy „veszélyben vannak a civilek Afrinban”.

Kiderült azonban, hogy a terrorszervezet támogatói tegnap az ENSZ New Yorki székháza előtt rendezett, a PKK-t támogató gyűlésének reklámautóján felhasznált, sebesült gyerekekről készült kép nem Afrinban, hanem Aleppóban készült.

Anew York utcáin elektronikus óriásplakáton két sebesült gyerek képét hordozó teherautóra az volt írva: „A háború 50, napján a török erők 2 kilométerre vannak a várostól. A civilek veszélyben vannak!”

A plakát jobb oldalán készült felvételről az AA hírügynökség kiderítette, hogy 2016. július 11-én készült Aleppóban.

A képen az látható, ahogy két testvér az orosz harci gépek támadása elől menekül.

A plakáton látható másik felvételről az AA hírügynökség szintén kiderítette, hogy 2016. oktőber 11-én készült Aleppóban, az orosz harci gépek támadása után.

A terrorszervezethez közel álló közösségi média oldalak korábban az AA Kelet-Gutában készült képét úgy állították be, mintha Afrinban készült volna.

Mevlüt Çavuşoğlu külügyminiszter szerint ha a PKK terrorszervezet szíriai szárnya, a YPG kivonul Manbidzsból, a térség biztonságát Törökország és az Egyesült Államok szolgáltatja.

A kétoldalú tárgyalások végett Moszkvában tartózkodó Çavuşoğlu amerikai kollégájával március 19-én Washingtonban tartandó tárgyaláson tisztázza a Manbidzzsal kapcsolatos helyzetet.

Tárgyalni fognak annak alapelveiről, hogy hogyan alakíthatnak ki egyensúlyt, és ki fogja vezetni a térséget.

Çavuşoğlu szerint egész biztosan nem a YPG lesz az.

„Ha a YPG kivonul Manbidzsból, a térségben Törökország és az Egyesült Államok katonái lesznek. A

térség biztonságát Törökország és az Egyesült Államok szolgáltatja. Ezt a modellt először Manbidzsban alkalmazzuk, aztán majd kiterjesztjük más területekre is. Ez érvényes Rakkára és az Eufrátesztől keletre a YPG által ellenőrzött területekre is”- mondta a külügyminiszter.

Hangsúlyozta, hogy ilyen módon ezek a területek biztonságossá válnának:

„A március 19-i találkozón egyértelműsítjük a terveket, a határidőkkel együtt. Az utolsó találkozón lehetnek köztünk különbségek, de a megegyezés felé tartunk.”

Mevlüt Çavuşoğlu elmondta, hogy jelenleg Manbidzs kérdésében a szíriai rezsim felé semmiféle követelésük nincsen, és felügyelni fogják az Egyesült Államok által a YPG-nek adott fegyverek visszagyűjtését sem.

„Tudjuk, hogy nem tudjuk mindent megszerezni. Néhány elavult, mások elvesztek. De ahogy korábban az amerikai elnök mondta, a fegyvereket visszagyűjtjük. Láthatjuk, hogy a munkacsoport ezt is elkezdte megvalósítani” - mondta ÇavuşoğluMég több hír