Kirkukban az iraki hadsereg

Megindultak az iraki biztonsági erők, hogy elfoglalják a kirkuki katonai támaszpontokat és olajkutakat

Kirkukban az iraki hadsereg

Haidar Al-Ibadi iraki miniszterelnök utasítást adott a fegyveres erőknek, hogy védjék Kirkuk egész lakosságának életét és biztonságát.

Az állami tévé híre szerint „Haidar Al-Ibadi iraki miniszterelnök utasítást adott a fegyveres erőknek, hogy védjék Kirkuk egész lakosságának életét és biztonságát.”

Ibadi a helyi lakosság és a pesmerga együttműködését is kérte Kirkuk biztonságának megőrzéséhez.

A hír szerint a terrorellenes erők, a 9. Brigád és a szövetségi rendőrség harc nélkül átvette az uralmat Kirkuk jelentős területén. Ibadi azt is kijelentette: a közös hadműveleti parancsnokság alá tartozó Hasdi Sabi Kirkukon kívülről támogatja a fegyveres erőket.

A hír során a tévéképernyő jobb sarkában az a felirat látszott: „Célunk Kirkuk népének nyugalma”.

Az észak iraki régió kormánya (IKBY) Biztonsági Ügynökségének Twitteren kiadott közleménye szerint az iraki erők és a Hasdi Sabi Kikruktól délre, Tazehumartu területén közös hadmozdulatba kezdett.

A közlemény szerint a szóban forgó erők célja az, hogy Kirkukba bevonulva elfoglalják a pesmerga kezén lévő K1 katonai támaszpontot és olajkutakat.

Irak közös hadműveleti parancsnoksága közleményében figyelmeztette a kirkuki fegyveres csoportokat, hogy ne tüzeljenek a központi kormány csapataira.

A pesmerga egyik parancsnoka, Salar Teymur őrnagy elmondta, hogy az iraki erők és a Hasdi Sabi Kikruktól délre, Tazehumartu település közelében tüzet nyitottak állásaikra, a kirobbant tűzharc még mindig tart.Még több hír