Az iráni kormányt szólította meg Hámenei

Ali Hámenei iráni legfelsőbb vezető arra szólította fel Hasan Ruhani iráni köztársasági elnök kormányát: ne tegyék alkudozás tárgyává a Forradalmi Gárda és a Besiç milícia erőit a nemzetközi platformon.

Az iráni kormányt szólította meg Hámenei

Hámenei a fővárosban, Teheránban tartott beszédében szólította meg Ruhani köztársasági elnök kormányának illetékeseit.

„Azt várják az USA-tól, hogy tetszéssel fogadja jeruzsálemi erőinket és parancsnokunkat (Kasım Süleymani)? Természetesen nem fogadja tetszéssel, és feltételeket szab azzal kapcsolatban, hogy hol tartózkodhatnak a Forradalmi Gárda és a Besiç milícia erői. Ennek a valódi jelentése az, hogy ne legyenek a parancsnokságunk alatt álló erők a fronton. De nekünk épp ellenkezőleg, cselekednünk kell! Meg kell őriznünk és támogatnunk kell szuverén erőinket” - mondta az iráni vezető.

Azt is megismételte: a nukleáris tárgyalások során Irán engedményeket tett, ennek ellenére az USA további engedményeket követelt, és nem szabad megbízniuk az országban.

Az iráni sajtó szerint az előző napokban Dzsavad Zaríf külügyminiszter a nyugati országokkal folytatott tárgyalások során a Forradalmi Gárda határon kívüli beavatkozásait vezénylő, a jeruzsálemi sereg parancsnokát, Kasım Süleymanit tette meg alku tárgyává, ám Zaríf cáfolta ezeket a híreszteléseket.Még több hír