A török sajtószemle

Összefoglalója a török napilapokban megjelent híreknek.

A török sajtószemle

A Vatan adja hírül, hogy az új német kormány hamar üzenetet küldött Törökországnak. A keresztény demokrata-keresztény szocialista pártszövetség és a szociáldemokraták megállapodtak a koalíciós kormányzás folytatásában, és végül megalakult az új német kormány. Angela Merkel német kancellár jelezte, hogy folytatni kell Törökországgal az uniós csatlakozási tárgyalásokat.

A Star arról szól, hogy a Dohai Nemzetközi Tengerészeti Védelmi Kiállítás és Konferencia kezdődött el a Katari Kongresszusi Központban Dohában. A kiállítás megnyitóján  részt vett Nurettin Canikli honvédelmi miniszter, Hulusi Akar török vezérkari főnök, İsmail Demir védelmi iparért felelős államtitkár. A védelmi ipari szakkiállításon 33 török vállalat vesz részt.  A 2 ezer 413 négyzetméteren mutatkoznak be a török vállalatok.

A Haber Türk arról számol be, hogy a tengerjáró hajók érdeklődnek Törökország iránt. A Tengeri Kereskedelmi Kamara izmiri irodája származású nyilatkozat szerint, március 5.-e és 8-a között eredményes tárgyalások zajlottak  a Fort Lauderdalei-Floridai Seatrade Cruise Nemzetközi Kiállítás során. A nyilatkozat szerint a világ legnagyobb tengerjáró hajója, az MSC útja 2019-től kezdve érinti Izmirt, és Antalyát.  

A Yeni Şafak közzéteszi, hogy a nemzetközi hitelminősítő, Moody's meglepő módon minősítette Törökországot, arra regált Törökország, és egy országos hitelminősítő intézet léterhozatalát tervezi.

A Sabah arról értesít, hogy történelmi rekordot döntött meg a Török Légitársaság. Februárban 26 %-kal, 5,1 millióra nőtt a Török Légitársaság utasainak száma a 2017-es év február hónapjához képestMég több hír