Nemzetközi sajtószemle

Összefoglalás a világsajtóból

Nemzetközi sajtószemle

IRNA hírügynökség: Törökország támogatta az afgán kormány táliboknak javasolta béketervet.

BBC Török weboldal: Binali Yildirim török miniszterelnök elmondta, hogy tiszteletben tartják azokat, akik legális úton menekülnek Afganisztánból, de az illegális úton menekülők okoznak nagy nehézséget.

Reuters: Törökország elítélte a szombaton szíriai Dumában intézett vegyi-fegyvertámadást.

DPA hírügynökség: Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök elmondta, hogy a kelet gútai és dumai vegyi-fegyvertámadások felelősei számot fognak adni.

BASNews, iraki újság: Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök kijelentette, hogy Franciaország támogatja a PKK/PYD-YPG terrorszervezet tagjait, és nagyon reagált a terrorszervezet tagjainak Elysee Palotában fogadására.

Turkish American weboldal: Binali Yildirim török miniszterelnök kijelentette, hogy béke is létezik ott, ahol a török katona van.

Reuters: Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök telefonon tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Erdogan kijelentette, hogy a szar rezsim blokádja alatti Kelet-Gútában véget kell vetni a civilek megölésének.

Turkish American weboldal: Bekir Bozdag miniszterelnök-helyettes egyben kormányszóvivő elmondta, hogy a nemzetközi társadalomnak együtt kell működnie Szíria témájában.

BBC Török weboldal: Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök közölte, hogy nem az orosz külügyminiszter, hanem Törökország meg fogja állapítani a szíriai Afrin térség visszaadás idejét.

Sputnik: Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Bassár al Asszadnak nem fogják adni Szíria Afrin térségét.

Deutsche Welle: Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnök felhívást tett az Európában élő törökökre, hogy tekintélyesek legyenek a politikai életben.

Turkish American weboldal: Hulusi Akar török vezérkari főnök elmondta, hogy Égei-tengeren és Földközi-tengeren nem adnak engedélyt annak, hogy kész tényeket teremtsenek.Még több hír