Mindenkinek hasznos lehet az orosz-amerikai találkozó

Jó lenne, ha az lenne a normális, hogy az amerikai és az orosz elnök találkozik, és tárgyalnak egymással – mondta berlini sajtótájékoztatóján Angela Merkel német kancellár.

Mindenkinek hasznos lehet az orosz-amerikai találkozó

 A német kormányfő kiemelte: minden ilyen találkozónak örül, mert ez mindenkinek hasznára válhat. Nem szabad, hogy az legyen a normális, hogy 2005 óta nem járt orosz elnök a washingtoni Fehér Házban – húzta alá Angela Merkel.

A transzatlanti viszony kulcsfontosságú Németország számára

Az Egyesült Államokhoz fűződő transzatlanti kapcsolat kulcsfontosságú Németország számára – hangoztatta Angela Merkel német kancellár. A német kormányfő az acél- és alumíniumtermékekre már kivetett, valamint az európai autókra kilátásba helyezett amerikai vámokról azt mondta: az intézkedések sok ember jólétét veszélyeztetik szerte a világban.

Említést tett arról is, hogy a BMW német autógyártó vállalat legnagyobb gyára nem Európában, hanem a dél-karolinai Spartanburgben található, az Egyesült Államokban. „Nevezzük nevén a dolgokat: mi nem akarjuk ezeket a vámokat” – szögezte le a német kancellár.

Merkel egyúttal megerősítette: kitart tavalyi megállapítása mellett, hogy Európa nem hagyatkozhat arra, hogy az Egyesült Államok rendet teremt a világban, és a környező térségekben a saját kezébe kell vennie a dolgok irányítását.

MTIMég több hír