Bocsánatkérésre szólították fel a Le Point magazint

A Le Point eheti számában megjelent, Törökország, Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök, és a franciaországi török származású személyek és szervezetek elleni vádak több kritikát is kaptak

Bocsánatkérésre szólították fel a Le Point magazint

A Nemzetközi Egyenlőség és Béke Tanács (COJEP), a francia Le Point magaiz Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnököt támadó vádjai kapcsán kijelentette:

„A Le Point már nem is magazin, hanem operációs eszközzé vált.”

A Le Point eheti számában megjelent, Törökország, Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök, és a franciaországi török származású személyek és szervezetek elleni vádak több kritikát is kaptak.

A COJEP írásos közleményt adott ki a cikk állításaival kapcsolatban.

A Le Point május 24-i számában megjelent írása Franciaországban működő egyesületeket, médiaszervezeteket és politikai szervezeteket vett célba” - áll a közleményben, mely szerint a támadott szervezet között volt a Media Türk TV, Media France TV és a Medya Türk Info is.

A közlemény szerint a magazin nem annyira a hírközlést, mint inkább a rágalomkampányt, a nyilvánosság megtévesztését és a más kultúrák elleni előítéletek terjesztését szolgálta.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a feketék szabadságának és egyenlőségének előmozdítása miatt Nelson Mandelát 29 évig tartották börtönben, végül azonban győzött az igazság, s nemcsak kiszabadult, hanem Nobel békedíjat is kapott, s rámutatott, hogy az utóbbi időben a nyugati média Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnököt is tudatosan támadja:

„Erdoğan a XXI. század Mandelája. Bármennyire is próbálják az írásaikkal befeketíteni, végül ő lesz a győztes. Ő állt ki a három vallás szent városa, Jeruzsálem mellett. Ő fogadott be 3,5 millió kurd, arab, türkmén, szíriai menekültet. Ő hozta fel az ENSZ Közgyűlésben, hogy „a világ több, mint 5”, és mutatott rá a világban arra, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerkezetét meg kell változtatni. Egy ilyen, az igazságosság és emberség nevében küzdő ember vajon diktátor-e?” - mutat rá a közlemény.

A közlemény felelősségteljes és igazságos újságírásra szólítja fel a Le Point magazint, és bocsánatkérésre szólítja fel.Még több hír