Félmilliárd dollárt ad az USA a terroristáknak

Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a Pentagon idén félmilliárd dollárnyi költségvetést különített el a PKK/KCK/PYD-YPG terrorszervezet támogatására.

Félmilliárd dollárt ad az USA a terroristáknak

A Pentagon által készített szíriai jelentés szerint ez az összeg 70 millió dollárral több, mint a PKK/KCK/PYD-YPG terrorszervezet támogatására tavaly elkülönített.

A terrorszervezetnek adandó átfogó listára, melyen légi gránátok, tankelhárítók és géppuskák is szerepelnek, 433 millió dollárt különítettek el.

A jelentés szerint a darabonként mintegy 17.000 dollárba kerülő nehéz géppuskákból 3.500 darabot küldenek a terroristáknak, a 3.500 dolláros PKM gépfegyverekre pedig 20 millió dolláros keretet szabtak meg.

A fennmaradó mintegy 67 millió dolláros keretet a terroristák egészségügyi és közlekedési költségeire különítették el.

Washington nemcsak fegyvert ad a terroristáknak, hanem a számukat is igyekszik növelni.

A jelentés szerint a 25.000 főnyi állományt az év végéig 30.000-ra akarják növelni.

Emellett a Pentagon2019-es költségvetési javaslatában az ILIÁ elleni küzdelem keretében a PKK/PYD terrorszervezet számára 300 millió dollár, az „ILIÁ elleni harcban szükséges határbiztonsági intézkedések” céljára 250 millió dollárt, tehát összesen 550 millió dollárt különítettek el.

Az USA vezette nemzetközi koalíció először azt nyilatkozta, hogy 30.000 fős határvédelmi erőket hozna létre, majd „belbiztonsági és egyensúlyfenntartó erő” címén különített el forrásokat a terrorhadsereg létrehozására.Még több hír