Hol szeretnének élni Törökországban?

Ha megkérdezik az emberektől, hogy hol szeretnének élni Törökországban, a leggyakoribb válasz bizonyára az lesz, hogy Izmirben

Hol szeretnének élni Törökországban?

Közelebbről is megvizsgáltuk önöknek ezt a várost, amely éghajlatával, városrészeivel, kultúrájával és ételeivel ejti rabul az embereket:

Artemisz-szentély

Artemisz, vagy római nevén Diana, Zeusz és Létó lánya. Phoibé néven is ismert. Apollón ikertestvére, a vadon, vadászat és a hold istennője. Árész barátja, és az egyik legnagyobb görög istennő. Ez a szentély különleges misztikummal ruházza fel Izmirt.

Izmirben a boyoz nevű helyi péksütemény nevének hallatán mindenkinek a tojás jut az eszébe, a tojásról pedig a boyoz. Ez a két étel együtt mára már szinte kulturális sztereotípiává vált.

 

Mályva

Sokan nem ismerik ennek az ízét, de Izmirben szinte minden otthonban fogyasztják. Az Izmirben élő emberek számára az olívaolajos ételek mindig különleges helyet foglalnak el.

Kumru

Az Izmiren kívül készült kumru valójában nem is igazi kumru, hanem csak egy hideg szendvics.

Şirince

Ez a falu Izmir Selçuk körzetéhez tartozik, és sok érdekességet tartogat a turisták számára.

İzmir majdnem 8000 éves történelemmel rendelkezik. Ez idő alatt számos civilizációnak adott otthont. Abban, hogy Izmir ilyen kiemelkedő hellyé vált, nagy szerepet játszott a történelmi öröksége.

 

Országunk minden vidéke egy külön kis mennyország. Ám mintha természetanya egy kicsit kegyesebben bánt volna az Égei-tenger régiójával.  Ráadásul az Égei-tenger gyöngyének is nevezett Izmir nemcsak mint nagyváros ismert, hanem arról is, hogy számos nyaralóhely van a közelében. Mi is listát készítettünk önöknek 13 szép helységről, amelyek Izmir környékén találhatóak.

 

1. Özdere

Özdere egy bájos tengerparti település, amely Izmir Menderes körzetéhez tartozik. Ugyanakkor az egyetlen terület Menderesben, amelyet a minisztertanács turisztikai körzetnek jelölt ki. Ebben a kis helységben számos hotel, motel és panzió található, melyek összesen 10 ezer vendégággyal rendelkeznek. Történelmi múltja is rendkívül gazdag.

 

2. Sığacık

 

Ez a szép hely az Izmir délnyugati részén található Seferihisar egyik negyede. Sığacık ad otthont az ókori Teosz városának, emellett pedig tengere és természeti szépsége miatt is érdemes megtekinteni.

 

3. Şakran

 

Ez a helység különösen az 1970-es és 80-as években vált az izmiriek kedvelt nyaralóhelyévé. Ennek legfőbb oka az, hogy könnyen megközelíthető a városból és csodálatos kilátással rendelkezik a tengerre. Ráadásul az azonos nevű helyi börek is legendás hírnévre tett szert.

 

4. Dikili

 

Dikili 120 kilométerre található a tartomány központjától, és termékeny földjeiről ismert. A Bergama nyaralóhelyeként is számon tartott hely rendkívül népszerű idegenforgalmi terület. Észak felől nagyon közel fekszik Balıkesirhez. A legtöbb ottani ember biztosan rendelkezik valamilyen fiatalkori emlékkel Dikiliről…

 

 

5. Ürkmez

 

Ürkmez Gümüldür és Seferihisar között található. Tökéletes üdülőhely azoknak, akik pihenésre vágynak. A tengerpart itt nagyrészt sziklás, de ez az oka annak is, hogy itt nagyon tiszta a tenger vize.

 

6. Urla

 

Ez a körzet Izmirtől 35 kilométerre található. Történelmi örökségével, házaival és lakosságával lenyűgözi az ide látogatókat. Azok számára, akik még nem hallottak róla, meg kell említeni, hogy nagyon finomak az ételeik is. Urlában élt Tanju Okan, a híres művész is, a település neve pedig valósággal összeforrt vele.

 

7. Foça

 

Izmir északi részén található tengerparti település. A várost az ókori iónok alapították és eredetileg a tengerben élő fókák után kapta a Phokaia nevet, ami mára Foça névvé változott.

8. Eski Foça

 

Eski Foça, azaz Régi Foça a házaival, utcáival, éttermeivel és macskáival szokta meghódítani a látogatók szívét. Némelyek szerint a Foça név alatt valójában ezt a helyet kell érteni.

 

9. Alaçatı

 

A Çeşme körzetben található Alaçatı az utóbbi években vált az egyik legnépszerűbb nyaralóközponttá. A kék-fehér házak, a szebbnél szebb utcák mindenkit megbabonáznak. A szörfvitorlázók is különösképpen kedvelik ezt a vidéket.Még több hír