Hol lakjunk Isztambulban?

Próbálták már érezni ezt a várost, amely oly más napközben és éjszaka? Isztambul mindig a saját történetét meséli. Nem kell mást tennünk, mint meghallgatnunk különleges negyedeinek meséit.

Hol lakjunk Isztambulban?

Sokat gondolkodtam azon, hogy melyik környéken szeretnék lakni, ha Isztambulban élnék. Ha egyik mellett döntöttem, rögtön eszembe jutott egy másik. Nem tudtam választani. Nézzük csak, vajon önök tudnak-e?

Hol lakjunk Isztambulban?

 

Emirgan, a zöld birodalom

Emirgan a Boszporusz partján fekvő teázóival és parkjaival a híres zöld negyed. A régi Boszporusz-parti negyed története hosszú időkre nyúlik vissza. Amikor IV. Murat iráni hadjárata során Erivant ostromolta, az iráni származású Emir Güne segítségével harc nélkül foglalta el. Ezért ajándékozta neki azt a földet, ami ma Emirgan, régi neve pedig “Ferudun Bey Bahçeleri” volt.

Vidéki élet Isztambulban - Bahçeköy

Bahçeköyben az ember természetes, vidéki életet élhet Isztambulban is. Ha valaki egy órát sétál a Sarıyer kerületben lévő Bahçeköyben, a lelke megnyugszik. Finom falusi reggelit fogyaszthatunk, vagy grillvendéglőkbe ülhetünk be, és Kilyos is nagyon közel van. Néhány kilométer, és friss tengeri levegőt lélegezhetünk be.

Beyoğlu gyöngyszeme, Galata

Taksim, Beyoğlu kerület közelében, a szórakozás és nézelődés központja, Galata egyben Isztambul egyik legcsodálatosabb történelmi negyede is. Itt található a várok egyik szimbóluma, az 528-ban épített Galata Torony, a környékén pedig számos régiségbolt és étkezési lehetőség. A számos vallást befogadó városban zsinagógák és több felekezet temploma is megtalálható.

Tartsanak továbbra is velünk, ha kiváncsiak további isztambuli nevezetességekre.

 


Még több hír