Oszmán-kori emlékek a Kába-kiállításon

Számos oszmán-kori tárgy is látható a Kába Kiállítóteremben, amely a Mekkai Nagymecsethez tartozó történelmi emlékeket mutatja be

Oszmán-kori emlékek a Kába-kiállításon

A Mekkában található hét részből álló kiállítóteremben olyan értékes tárgyak is megtekinthetőek, mint például a II. Abdulhamid korából származó Kába zárja és kulcsa, valamint a Kába belsejében található láda.

A Murád szultán korából származó Fekete Kő (Hadzser-ul Aszvad) foglalata mellett olyan figyelemreméltó tárgyak is kiállításra kerültek, mint az Oszmán Birodalom különböző korszakaiból származó szószékhez (minbár) tartozó zászló, a Kába aranyozott ereszcsatornája és egy minareten lévő félhold.

A kiállítóteremben bemutatásra kerül az 1576-ból származó Szafa kapu ajtókerete, és a történelmi ereklyék közül kiemelkedik a minbár kapu is.

A kiállítóteremben bemutatnak a prófétai kortársak időszakához tartozó tárgyakat is, így megtekinthető egy Abdullah ibn Zubair idejéből fennmaradt oszlopdarab is.

A kiállításon bemutatásra kerülnek olyan fontos emlékek is, mint a Zemzem-kút nyílása, arany és ezüst ötvözetből készült Kába kapukeret, egy 200 éves, kerekekre szerelt és így mozgatható lépcső, az Ábrahám próféta nyomát őrző követ (Makam Ibrahim) védő hatszög alakú építmény, és a Próféta Mecsetének kapuja is.Még több hír