Mit szólna egy törökországi utazáshoz!

Törökország, Lykiai körút, 2017. október 27. – november 4.

Mit szólna egy törökországi utazáshoz!

Útvonal: Bécs – Antalya – Belek – Myra – Kas – Fethiye – Dalyan – Mugla – Pamukkale – Antalya – Istanbul - Wien

 

2017. október 27. péntek

Otthonról reggel 5,45-kor indultunk Ócsára az állomásra, onnan Pozsonyba vonattal. A vonaton kellemesen elbeszélgettünk Élesztős Palival, aki a Pozsonyi Műszaki Egyetem professzora.  A nagyállomásról a 210-es trolibusszal átmentünk a buszpályaudvarra, onnan autóbusszal mentünk Bécsbe a reptérre, 10-kor már Bécsben voltunk. A repülő 14-kor indult. Török idő szerint (2 órával előbbre jár az órájuk) 17,40-kor érkeztünk Antalyaba.

Nagyon kevesen voltunk, mindössze 17 fő, ebből 8 fő Szlovákiából, 7 fő Csehországból. Az egész kirándulás rosszul indult. Áprilisban Horvátországba akartunk menni, be is volt fizetve, de csak 4 jelentkező volt, így elmaradt az út és visszakaptuk a pénzt. Aztán lett ez a Lykia partvidék, háromszor változtatták az időpontot, a végén legszívesebben nem is mentem volna – ezt is kellett volna tenni. Bécsben a reptéren tudtuk meg, hogy a Nikal megszüntette az irodáját Pozsonyban, a Znojmo-i iroda alkalmazottja kísért bennünket a csekkolásig. Antalya repterén várt bennünket Basrı Kara bey, a török és Aneta a cseh kísérő. Mindkettőt ismertem korábbi utamról.

Egy kisbusszal mentünk Belek-be a szálláshelyre, a Max Holiday szállóba, 3017-es szoba, tehát 3. blokk, 0. emlet, 17-es szoba volt a miénk. Vacsora és pihenés.Még több hír