Befektetések ellenében állampolgárság

Már kiderült, hogy melyik országok befektetés ellenében tartózkodási engedélyt vagy állampolgárságot adnak.

Befektetések ellenében állampolgárság

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közzétette azt a listát, amely arról szól, hogy melyik országok meghatározott összegű befektetés ellenében  tartózkodási engedélyt és állampolgárságot is adnak, ezzel nagy csapást mérnek a nemzetközi adócsalás elleni küzdelemre.

Azzal összefüggésben 100 ország különböző programjait elemzi az OECD-tanulmány.

A nemzetközi adócsalás elleni küzdelemre kockázatot jelentő alkalmazásokat fejlesztő országokról szóló tanulmány 21 ország nevét említi, azok között szerepel az EU két országa is, Málta és a ciprusi görög rész. 

A tanulmány arra hívja fel a figyelmet, hogy Antigua és Barbuda, Bahamák, Bahrein, Barbados, Kolumbia, Dominika, Grenada, Malajzia, Mauritius, Monaco, Montserrat, Panama, Katar, St. Kitts és Nevis, St. Lucia, Seychelle-szigetek, Turks- és Caicos-szigetek, az Egyesült Arab Emirátusok, és Vanuatu olyan tartózkodási engedélyt és állampolgársági programot működtet, amely lehetőséget kínál visszaélésre.

A szóban forgó államok olyan tartózkodási engedélyt és állampolgársági programot működtetnek, amely lehetőséget ad a vagyon eltitkolására, és adócsalásra- áll a tanulmányban. 

 Még több hír