Turski tisak

Kratak pregled današnjeg turskog tiska

Turski tisak

List Yeni Šafak u vijesti pod naslovom „I ti iz Pensilvanije i ti ćeš doći“ prenosi da je predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je Turska do sada u inozemstvu uhvatila i turskim organima pravosuđa predala ukupno 80 članova terorističke organizacije FETO i najavio nastavak odlučne borbe protiv te grupe koja je odgovorna za pokušaj vojnog udara u julu 2016. godine.

“Nastavićemo da hvatamo i sve preostale, uključujući i njihovog vođu u Pensilvaniji“, poručio je Erdogan.

List Sabah u vijesti pod naslovom „Zakasnili su“ prenosi izjavu premijera Binali Yildirima koji je u vezi napada na Siriju od strane SAD-a kazao: „Zapad se odjednom sjetio nevinih osoba u Siriji. Ovo je mali odgovor ubicama koji je u velikoj mjeri zakasnio“.

List Hurriyet u vijesti pod naslovom „1335 kilograma zlata doprinos ekonomiji“ prenosi da je potpredsjednik vlade odgovoran za ekonomiju Mehmet Šimšek kazao da su obveznice izdate za oročeno zlatno privukle veliko interesovanje građana i da su sakupili 1335 kilograma zlata koje je usmjereno za razvoj ekonomije.  

List Vatan u vijesti pod naslovom „Poziv Stoltenberga zemljama alijanse za veću podršku Turskoj“ prenosi da je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg kazao da je Turska veoma važna strateška članica NATO alijanse i uputio je poziv zemljama alijanse za veću podršku Turskoj.

List Haber Turk u vijesti pod naslovom „13 tisuća turista došlo u Marmaris“ prenosi da je opština Marmaris kod Mugle brzo počela novu sezonu. U roku od samo nekoliko dana u opštinu je doputovalo 13 tisuća turista.

Dnevne temperature su dostigle 29 stepeni celzijusa što je utjecalo da domaći i strani otvore sezonu kupanja u moru.Povezane vijesti